Carrouselrijden

Carrouselrijden is ook een onderdeel van de paardensport. Bij deze sport wordt een team van ruiters tegelijk bedreven. De ruiters (degene die het paard rijden), rijden zelf op gekozen muziek twee aan twee in colonne aan en hierbij worden diverse figuren en formaties aangehouden. Als het gaat om figuren zijn er specifieke namen te bedenken zoals het klaverblad, de zandloper of de tourniquet. Daarnaast zijn alle ruiters hetzelfde gekleed en de paarden zijn tot in de puntjes verzorgd.

In Nederland worden regionale en nationale kampioenschappen gehouden als het gaat om carrouselrijden. Zo vinden elk jaar de kampioenschappen plaatst die worden georganiseerd door de verenigde Carrousel Clubs in Nederland, afkorting VCN. Deze club is opgericht met als doelstelling het carrouselrijden in Nederland te stimuleren en te promoten. Maar waar moet je nog meer bij denken als het gaat om carrouselrijden?

De historie carrouselrijden vindt haar oorsprong bij middeleeuwen bij riddertoernooien. Na deze riddertoernooien werd het carrouselrijden veelvuldig door militaire toegepast. Zo konden de mensen hiermee aan de commandant tonen hoe goed de bereden manschappen waren en hoe goed ze hun paard onder controle hadden. Bij soldaten noemde men carrouselrijden voornamelijk exerceren. In Nederland werd het carrouselrijden ongeveer vanaf 1900 beoefend. Dit werd voornamelijk hoofdzakelijk gedaan als training en ter versterking van de discipline. Ben jij benieuwd naar de volledige historie van deze type sport? Dan is het aan te raden om op het internet te zoeken naar de historie. Je zult hier versteld staan hoeveel websites nadere informatie verschaffen over deze sport en dat is natuurlijk erg fijn.

Wil jij carrouselrijden?

Sta jij op het punt om carrouselrijden te gaan rijden? Dan is het goed dat je kijkt naar de mogelijkheden omdat je hierdoor zeker weet dat je niets over het hoofd ziet. Je kunt hierbij het beste contact met ons opnemen of op het internet kijken naar de mogelijkheden. Het rijden van paarden vergt namelijk bepaalde mate van zelfstandigheid waardoor je zeker moet weten dat je dit op een goede manier doet. Mocht je naar aanleiding hiervan vragen hebben of wil je een dergelijke sport in het begin zien dan is het goed om vooraf inzicht in te krijgen. Dit kun je het beste doen door op het internet te kijken naar bijvoorbeeld filmpjes van deze sport. Hierdoor krijg je direct inzichtelijk wat de mogelijkheden zijn en hoe je deze sport het beste kunt uitoefenen en dat is natuurlijk erg prettig.

MEER TE WETEN KOMEN