Onmisbare verzorgingsproducten voor jouw paard

Iedereen met een paard weet dat er veel tijd en energie gaat zitten in de verzorging. Zo is het niet alleen belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw paard goed eet en drinkt, ook is het van belang om je te bekommeren over de fysieke gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan goede verzorging van het haar, de huid en de hoeven. In dit artikel zetten we een aantal basale verzorgingsartikelen op een rij die onmisbaar zijn in iedere paardenliefhebbers’ poetskist.

Borstels en kammen

Allereerst zouden er in iedere poetskist een aantal borstels en kammen moeten zitten. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende soorten die in een bepaalde volgorde gebruikt kunnen worden. Wanneer er veel vuil op jouw paard zit, kun je dit eraf halen met een zogenaamde rosborstel. Door cirkelvormige bewegingen te maken, kun je het grove vuil losmaken. Daarna kun je met behulp van een harde borstel het vuil van de vacht afborstelen. De volgende stap is de zachte borstel, die ook het fijnere vuil zoals stof tussen de vacht uithaalt. Ook is het essentieel om een speciale staartborstel en manenkam in huis te hebben voor goede verzorging van de rest van het haar.

Shampoo en conditioner

Bij het wassen van een paard is het belangrijk om voorzichtig en oplettend te werk te gaan, omdat zij ervan kunnen schrikken. Vooral als het één van de eerste keren is dat zij gewassen worden, is het belangrijk om het een fijne ervaring te laten zijn. Ga daarom geduldig te werk en zorg ervoor dat jouw paard op een stevige ondergrond staat, zodat het niet uit kan glijden. Nadat je het paard nat hebt gemaakt, kun je een paardenshampoo in het haar masseren. Er zijn een heleboel verschillende shampoos beschikbaar. Mocht jouw paard een huidprobleem hebben zoals eczeem of een lichte kleur haren hebben, kun je hier dus speciale shampoo’s voor kopen. Na het wassen met shampoo, kan er ook een conditioner worden gebruikt op de staart en manen om het haar extra te verzorgen en beschermen. Hoe dan ook, is het cruciaal om de producten goed uit te spoelen zodat dit de huid niet kan gaan irriteren.

Hoefverzorging

Allerlaatst is goede verzorging van de hoeven essentieel. Jouw paard staat hier immers de hele dag op. Daarom is een hoevenkrabber een item dat absoluut niet kan ontbreken in de poetskist. Of er nu elke dag op jouw paard gereden wordt of niet, het is de bedoeling om de hoeven dagelijks schoon te maken met een hoevenkrabber. Zo kunnen steentjes, modder en andere viezigheid die voor irritatie kunnen zorgen, tijdig weggehaald worden.

 

Samenvattend, zijn er een heleboel items die niet zouden moeten ontbreken in jouw poetskist. Goede borstels en kammen, shampoo en conditioner en een hoevenkrabber kunnen niet ontbreken. Ben je nog op zoek naar bepaalde producten voor jouw poetskist? Online kun je gemakkelijk een scala aan verzorgingsproducten voor paarden bestellen, bijvoorbeeld bij Pets Place.